Utbildning

En utbildning som får din organisation att växa

Företag och organisationer med ett aktivt mångfaldsarbete där olika individers kompetenser tas tillvara är mer lönsamma, så varför inte bli proffs på detta?

Feens kulturkompetens- och inkluderingsutbildning ger dig en bred kunskapsbas om de möjligheter och utmaningar som finns kopplade till mångfald och arbetsmarknad. Utbildningen består av föreläsningar, övningar och exempel där konkreta tips och berättelser från verkligheten blandas med aktuell forskning. Allt med siktet inställt på en mer lönsam arbetsmarknad.

För vem?

Är du arbetsgivare, personalvetare eller kanske handläggare som vill att både människan och verksamheten ska må bra? Då är det här utbildningen för dig.

Villkor

Deltagaravgiften inkluderar kursmaterial, intyg samt lunch, kaffe och fika om inte annat anges. Vid behov av specialkost behöver det meddelas i samband med anmälan/bokning. Fakturering sker efter genomförd kurs med betalningsvillkor 30 dagar netto eller förskottsbetalning. Alla priser är exklusive moms.

Beställd utbildning eller deltagande vid utbildning som avbokas mindre än 3 dagar före första utbildningsdagen debiteras med hela avgiften. Avbokning är endast giltig via e-post info@feen.se.  Vid utebliven närvaro debiteras hela avgiften. Detta gäller även vid sjukdom/olycksfall.

Upplägg

Vår övertygelse är att kunskap, självinsikt och konkreta verktyg är nyckeln till ett framgångsrikt mångfaldsarbete. Utbildningen består av sex moduler, som tillsammans ger en grundläggande och heltäckande bild av området. I utbildningen varvas föreläsningar med praktiska övningar som är kopplade till din verksamhet. 

  • Arbetsplatsen: Spelar födelselandet någon roll? Vad formar en människa egentligen och vilka kulturkrockar kan uppstå på jobbet?
  • Normer: Vilka är vi och hur skapar våra oskrivna regler hinder och möjligheter för oss och andra?
  • Lämna något för något annat: Hur kan flykt från krig påverka en människas möjligheter att etablera sig i ett nytt land? 
  • Arbetsmarknad: Vilka utmaningar står den svenska arbetsmarknaden inför vad det gäller kompetensförsörjning? Hur blir vi vassare på att rekrytera smart?
  • Diskriminering: Vad säger lagen?
  • Praktisk integration: Case från verkligheten på hur man kan arbeta när olika kulturer möts.

Tidsåtgången är cirka 13 studietimmar fördelat på 1,5 dag. I utbildningspaketet ingår fika, lunch samt studiematerial.

Vi har möjlighet att skräddarsy innehållet efter era behov och önskemål.


Så säger våra deltagare

Kulturkompetens är en mycket relevant och viktig utbildning för de företag och privatpersoner som vill hålla sig ajour om hur dagens mångfaldsperspektiv speglar sig i ett modernt och inkluderande arbetsliv.

Patrick Magnusson
Utbildningsansvarig, Trafikverket

FEENs unika utbildning Kulturkompetens och inkludering är en riktig ögonöppnare med många wow-upplevelser. Fick lära mig om hur oskrivna regler påverkar oss, om normer och religion samt hur mångfaldens vinster och utmaningar kan hjälpa ett företag att växa. Hur man kommunicerar för att nå fram på rätt sätt. Utbildningen varvas av intressanta föreläsningar, övningar och berättelser från verkligheten. Jag kan varmt rekommendera denna utbildning som jag tycker att alla som har möjlighet ska gå för att öka förståelsen för mångfald. Tack Valbona Shala och Feen!

Lotta Asplund
VD, Digital Star Management AB

Jag blev ärligt väldigt positivt överraskad. Så bra struktur, bra upplägg, mycket information och kunskap. Föreläsarna kändes pålästa och kunniga vilket skapade en trygghet och ett förtroende. Jag har gått många kurser under mitt arbetsliv, det här var topp tre skulle jag säga.

Martina Stenvall
Näringslivsutvecklare, Leksands kommun