Välkommen till ett webbinarium om Mångfaldens vinster och utmaningar 4 & 8 juni!

Lär dig mer om mångfaldens vinster och utmaningar och få konkreta tips på hur man kan bemöta och överbrygga kulturella skillnader.

Föreläsningen leds av Janna Sporre-Gyll, personalvetare och journalist med en master i mångfaldsstudier och Valbona Shala, prisbelönt företagare och sakkunnig inom integration och arbetsmarknadsfrågor.

När?
Torsdag 4 juni kl 9-11.30 (med paus).

Måndag 8 juni kl 9-11.30 (med paus)

Var?
På webben! Via mötesverktyget Zoom.

Hur?
Innan mötet startar får du en länk via e-post till webbinariet där du loggar in med ditt namn.

Vad behöver jag för att kunna medverka?
En dator, surfplatta eller smartphone. Som deltagare kommer du kunna se och lyssna på föreläsarna samt ställa frågor via chatt eller mikrofon.

Pris
1200 kr inklusive en kursbok med allt material plus mycket mer!

Anmälan
Sista anmälningsdag är två dagar innan webbiariets datum. Anmälan är bindande.

Anmäl dig på info@feen.se

Inspirerande samarbete

Feen har sedan en tid tillbaka haft ett samarbete med Högskolan Dalarna där vi arbetar med genomföra en förstudie för CeTLeR – Centrum för besöksnäringsforskning. Det är en inspirernade förstudie som gett oss möjlighet att träffa några fantastiska lokala eldsjälar som brinner för sin sak.

Vi ser fram emot att ha en minst lika inspirarande tid framför oss!

Spännande samarbete

Feen har nöjet att officiellt berätta om vårt spännande och intressant samarbete med Gagnef kommun. Vi tror att det är ett samarbete som har stor potential och som vi är väldigt glada för att vara delaktiga i.

Vi ser fram emot en fantastisk vår tillsammans!

Vi söker samarbetspartners!

I och med framtagningen av vår nya kulturkompetens- och inkluderingsutbildning är vi nu på jakt efter samarbetspartners som kan hjälpa oss att sälja utbildningen till både den offentliga och privata sektorn på nationell nivå.

Vi söker dig som är en hungrig säljare som är organiserad och målmedveten. Det är ett plus om du är intresserad av mångfald och integration men inget krav. Du är van vid att arbeta strukturerat och självständigt och drivs av viljan att uppnå högt uppsatta mål och resultat.

Vi erbjuder dig ett samarbete med ett engagerat företag i tillväxt som brinner och arbetar med mångfaldsfrågor.

Känner du att du är rätt person, kontakta oss gärna.

Valbona Shala: valbona.shala@feen.se eller 072-151 95 37

Sandra Sparring: sandra.sparring@feen.se eller 070-092 36 75

Nyrekrytering

Nu är vi på Feen glada att kunna berätta om vårt nytillskott Sandra Sparring. Hon kommer till oss direkt från USA där hon utbildat sig till företagsledare med inriktning på interkulturell affärskommunikation.

Sandra har en passion för kommunikation och hur olika kulturer kan kommunicera sömlöst med varandra.

– Jag tror att det är viktigt att ibland lyfta våra olikheter för att hitta våra likheter. Kunskap är verkligen nyckeln till att öppna nya dörrar för oss alla.

Sandra kommer att driva vår nya Kulturkompetens- och inkluderingsutbildning som ger dig en bred kunskapsbas om frågor som handlar om inkludering och arbetsmarknad, där får man också konkreta tips och berättelser från verkligheten. Allt med siktet inställt på en mer lönsam arbetsmarknad genom praktisk integration.

– Den här utbildningen är perfekt för alla företagare som känner att de vill vara delaktiga i att skapa ett Sverige med mångfald och samtidigt öka sin lönsamhet.

Lansering av Feens Kulturkompetens & Inkluderingsutbildning

Den 5 mars var en stor dag för oss på Feen! Vi hade äran att få presentera vår nya tjänst Kulturkompetens och inkluderingsutbildning. Vi vill rikta ett stort tack till alla som medverkade igår och firade vår stora dag.

Utbildningen riktar sig till arbetsgivare, personalvetare eller handläggare som vill få sin personal att må bra och sin verksamhet att växa. Företag och organisationer med ett aktivt mångfaldsarbete där olika individers kompetenser tas tillvara på är mer lönsamma, så varför inte bli proffs på det?

Exempel på frågeställningar vi tar upp och ger svar på under utbildningen:
* Hur skapar våra oskrivna regler hinder och möjligheter för oss och andra?
* Spelar födelselandet någon roll? Vad formar en människa och vilka kulturkrockar kan uppstå på jobbet?
* Hur kan flykt från krig påverka en människas möjligheter på arbetsmarknaden?
* På vilket sätt gynnar inkluderingsarbete min organisation?

Vill du veta mer om utbildningen kontakta oss på Feen så berättar vi mer om utbildningen och upplägget.

Läs mer om utbildningen här.

VD Valbona Shala utnämnd till Årets Nytänkare 2018

Idag uppmärksammar vi vår VD Valbona Shala som förra veckan tog hem det fina priset ”Årets Nytänkare” som tilldelats av Dalarna Business med anledning av Feens innovativa sociala projekt som gör skillnad – på riktigt. Stort grattis!

Feen:s medverkan i Almedalen

På inbjudan av Landsbygdsnätverket – Integrationsgruppen deltog Valbona Shala, Feen, vid två seminarier i Almedalen där hon bland annat pratade om nyanländas möjligheter att leva och bo på landsbygden. Valbona presenterade bland annat sin rapport ”Nyanlända kvinnor skapar sig jämställda liv på landsbygden” som handlar om möjligheter och utmaningar som finns kopplat till det.

Läs rapporten i sin helhet. http://landsbygdsnatverket.se/pagang/nyheter/nyhetsarkiv/valbonashalalatkvinnornavetavilkajobbsomfinns.5.41eb5c95163ce2f8726a873b.html